Het is soms heel lastig om jezelf te motiveren om meer te gaan bewegen. Ondanks dat je weet dat sporten goed is voor jouw fysieke en mentale gezondheid, heb je soms nog wel honderd andere excuses waarom je liever niet gaat sporten. Het is tijd om daar eens verandering in te brengen! Wij geven jou zes tips, zodat jij meer motivatie krijgt om te sporten.

Zoek een workout buddy

Als je vaak alleen sport is het verleidelijk om sneller op te geven tijdens jouw workout. De burpees doe je maar voor de helft en een pushup doe je vanaf je knieën terwijl je het eigenlijk prima vanaf je tenen had kunnen doen. Door te sporten met anderen is het niet meer mogelijk om te sjoemelen.

Dus trommel jouw broer, zus, vriend, vriendin of partner op voor een heerlijke sportsessie. Wil je liever echt met een grote groep sporten? Probeer dan eens een groepsles bij jou op de sportschool zoals BRN®, XCORE® of LXR®.

Stel doelen

Sporten zonder een doel te hebben werkt natuurlijk niet motiverend. Creëer een doel voor jezelf. Een doel kan zijn dat je 5 kilometer wil hardlopen binnen 25 of 30 minuten. Of dat je een bepaalde competitie wil winnen. Wil je liever een kleiner doel? Denk er dan eens aan om jouw workouts met tools te doen zoals weerstandsbanden. In het begin merk je dat de workouts zwaar zijn, maar door een aantal keer per week te sporten wordt het steeds makkelijk en kan je een zwaardere weerstand uitkiezen. Door progressie te ervaren, durf ik te wedden dat jij een stuk meer gemotiveerd raakt om te sporten!

After glow

Bijna altijd voel je jezelf na het sporten fijner en gelukkiger dan voor het sporten. Dat is uiteraard niet voor niks. Door te sporten maken jouw hersenen endorfine aan, dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Van sporten wordt je dus echt blij. Ik weet dat het lekkerder lijkt om op de bank te blijven zitten en te Netflixen, maar uiteindelijk voel je jezelf echt beter als je wel eerst gaat sporten. Onze motivatie tip: denk aan die heerlijke afterglow die je na het sporten krijgt.

Wees niet te streng voor jezelf

Ben jij ook altijd zo streng voor jezelf als het gaat om sporten? Stop daar dan eens mee! Dat werkt namelijk onwijs demotiverend. Wist je dat een goede yoga of pilates sessie telt ook als een workout? Of dat je met een half uur stevig wandelen minimaal 150 kcal verbrandt. Het gaat er om dat jij beweegt. Zoek een vorm van bewegen die jij leuk vindt, zodat jij jouw motivatie weer terug krijgt.

Te weinig tijd

Als je het vaak druk hebt, dan staat sporten vaak op de laatste plek. Als je dan eindelijk vrij bent, heb je echt geen zin meer om de deur uit te gaan voor een workout. Gelukkig, komen er steeds vaker leuke workout apps online, waarop jij makkelijk en laagdrempelig toch even kan bewegen. In de HOW@home app staan meer honderd verschillende workouts die tussen de 7 en 45 minuten duren. Door het sporten zo laagdrempelig mogelijk voor jou te maken, vind jij snel je motivatie weer terug.

Dit zijn natuurlijk maar een paar manieren om motivatie te krijgen om te sporten. Wat is jouw beste tips om gemotiveerd te blijven? Ik ben benieuwd! Laat het ons weten in de comments.

Laat ons weten in de comments wat jou motiveert om te gaan sporten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *