Benieuwd naar de eerste volgende opleiding?

Events kalender bekijken Nu aanmelden

BRN® basisopleiding

De BRN®-community is groeiende en bereikt steeds meer clubs en dus ook meer “instructors to be”.

Eenmaal besmet met het BRN® virus wil je niet alleen de les geven, maar ook je deelnemers kunnen vertellen wat de meerwaarde is van het trainen met het bekende BRN®-set.
Al deze do’s & don’ts krijg je mee tijdens de 2-daagse opleiding.
De opleiding is zowel praktisch als theoretisch. Uiteraard prima afgestemd op elkaar, want de deelnemers zijn praktijkmensen en te lang stil zitten zit niet in hun systeem 😉
Een vooropleiding qua lesgeven is echt een pré! De opleiding is puur gebaseerd op het geven van de BRN®-les en niet op het deelnemers leren hoe ze les moeten geven.

De opleiding is in de meeste gevallen op zaterdag van 12.00-18.00 uur.

Dag 1

Wordt gestart met het voorstellen van de Mastertrainer die uitleg gaat geven over de eerste dag. DE BRN®-kit wordt uitgedeeld tezamen met de cursisten-overeenkomst. Daarna mogen alle cursisten zich voorstellen (altijd weer leuk om de diversiteit aan achtergrond, ervaring en verwachting van de opleiding te horen) en wordt de Masterclass gegeven. Na de MC worden ervaringen uitgewisseld over de les, wat voor training het is, de toegankelijkheid, lesindeling enz.
De uitleg volgt over de werking van het grit en de reactie impact.
Dan wordt het tijd voor de techniektraining. De meest voorkomende technieken uit de BRN®-les worden stuk voor stuk uitgelegd en geoefend. Jij bent als instructeur het voorbeeld, dus jouw techniek moet onder alle omstandigheden het perfecte voorbeeld zijn.
Een pauze na dit onderdeel is altijd erg welkom!
Na de pauze is het onderdeel “coaching” onderwerp van gesprek. Denk hierbij aan: voetpositie, diverse handgrepen, ROM, begin- en eindstanden, levels en niet te vergeten FUN!!!
Na dit actieve onderdeel gaan we de choreografie samen doornemen: Hoe moet je het boekje lezen, wat betekenen alle namen en cijfers, hoe kan je deze informatie implementeren in het lesgeven.

Het bespreken van de differentiatie, intensiteit van de les, de complexiteit van de les en hoe om te gaan met beperkingen van je deelnemers komt ook aan de orde.
Dat was weer genoeg theorie, dus aan de slag met muziek en presenteren. Elke cursist komt op het podium om een pas uit te voeren met de geleerde theorie in gedachten. Dit is gelijk een mooie training om te connecten met de deelnemers in je les, podiumvrees aan te pakken en misschien zelfs het gebruik van een microfoon uit te proberen.
De oefening wordt besproken en eventueel verder uitgediept. Afhankelijk van de hoeveelheid cursisten en vragen gaande weg de middag, is er soms nog tijd om extra aandacht te geven aan datgene waar de cursisten behoefte aan hebben.
Hierna zijn we terecht gekomen bij de trackindeling voor dag 2 en is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen.
Iedereen gaat naar huis met een BRN®-kit en heeft een week de tijd om 2 tracks voor te bereiden.

Dag 2

Eerst evalueren we de week. Hoe is het gegaan? Wat vond je moeilijk of zijn de voorbereidingen juist meegevallen? Zijn er nog vragen?
Dan herhalen we even kort dag.
Hierna starten we met de 1e presentatie. Altijd weer spannend! De Mastertrainer beoordeeld de presentatie en noteert zowel de positieve punten als de verbeter punten voor de 2e presentatie. Na afloop wordt de feedback besproken. Nu komen er meestal meer vragen los dan voor de presentatie 😉
Om de spanning van het presenteren los te laten doen we altijd een leuke challenge! Daarna gaan we de aandachtsoefening doen, de puntjes op de i zetten wat betreft de choreografie en verder wat nodig is om de 2e presentatie nog beter te maken dan de 1e.
De pauze is geen overbodige luxe op deze toch wel stressvolle 2e dag. Hierna mogen de cursisten zich nog even voorbereiden en dan gaan knallen voor hun 2e presentatie.
Deze zal korter zijn dan de 1e, omdat de Mastertrainer voornamelijk de verbeterpunten uitgevoerd wil zien. Alle andere punten zijn al beoordeeld.
Als iedereen klaar is, wordt uitgelegd dat het uiterlijk 4 weken duurt voordat de verlossende mail komt met geslaagd/her/gezakt.

Het eventuele herexamen wordt uitgelegd en de extra “terugkomdag” (dag 2 bij een volgende opleiding) als een cursist gezakt is. Dit laatste komt gelukkig zelden voor!
Elk kwartaal wordt er een nieuwe release gegeven, waarvoor elke instructeur een uitnodiging ontvangt per mail. Als afsluiting nog een vragenronde en succeswensen met het afwachten van de uitslag…

Lees verder

Wat is BRN®? Check de video

BRN® Basisopleiding

BRN® Basisopleiding

Wanneer jij de BRN® opleiding volgt word je opgeleid tot certified BRN® instructor. Met een 2-daagse basisopleiding word je opgeleid tot een BRN® instructeur met expertise!
BRN® Bijscholing

BRN® Bijscholing

De instructeurs worden iedere drie maanden bijgeschoold en ontvangen tijdens dit kwartaal een instructeurskit (DVD). Indien de instructeur niet kan deelnemen, wordt de instructeurskit aan een collega meegegeven of opgestuurd. De kosten voor kwartaaldeelname zijn €29,95 per instructeur.
  • Gegevens club

  • Gegevens deelnemer/ster

  • Vooropleiding

    Van deelnemers aan de BRN® basisopleiding instructeur wordt verwacht dat zij reeds in het bezit zijn van de basiscompetenties voor het lesgeven in groepsverband (tellen in de muziek, cuen, werken met choreografie, deelnemers corrigeren enz). De instructeur dient ook fit en blessurevrij te zijn voordat hij/zij aan deze opleiding deelneemt.


  • Verhinderd?

    Afmelden kan tot 24 uur voor de opleiding. Indien je je niet afmeld voor die tijd, zijn wij helaas genoodzaakt om een no show fee in rekening te brengen van € 100,-.

BRN® basisopleiding Mastertrainers

Bianca Bianca Mastertrainer BRN®
Fatima Fatima Mastertrainer BRN®
Maaike Maaike Mastertrainer BRN®
Pepe Pepe Mastertrainer BRN®
Wendy Wendy Mastertrainer BRN®

Word jij de volgende BRN® trainer? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Meld je nu aan