Benieuwd naar de eerste volgende opleiding?

Events kalender bekijken Nu aanmelden

LXR® Basisopleiding

LXR® is een licentieprogramma met een vaste choreografie, die elk kwartaal wordt vernieuwd. Het doel van de LXR® opleiding is om jou als instructeur op te leiden, om een LXR® training te geven met aandacht voor kwaliteit en zichtbare resultaten, toegankelijk voor iedereen! Tijdens de tweedaagse opleiding leer je hoe je een LXR® les moet geven; je leert de technieken , de choreografie en de 7 stappen van coaching om een succesvolle LXR® les neer te zetten. Daarnaast doe je kennis op over de trainingsprincipes van functionele krachttraining, Self Myofascial Release (foam rolling) en dynamic stretching. De opleiding wordt afgesloten met een examen, waarin je een aantal tracks moet presenteren.
Hoewel we een vooropleiding niet verplicht stellen, moet je er wel rekening mee te houden dat je enige lesgeefervaring vereist is. Cueing, tellen en bewegen op muziek zijn voorwaarden om de training succesvol te kunnen volbrengen.

LXR is de fitness sensatie van 2017!

Dit nieuwe groepsles concept speelt in de op laatste trends in de fitnesbranche met korte, vernieuwende trainingen die aansluiten op de behoeftes van deze tijd. LXR® combineert functionele krachttraining en mobility in één concept met 2 unieke trainingsprogramma’s: Strength en Mobility.
LXR® Strength is een 30 minuten krachttraining met hoge intensiteit, waarbij gebruik wordt gemaakt van een fitnessbag. Squats, lunges, presses en rotaties wisselen elkaar in hoog tempo af, waardoor de intensiteit constant hoog blijft. De uitdagende functionele bewegingen, gecombineerd met lekkere muziek motiveren je om maximaal rendement uit je training te halen!
LXR® Mobility is een intensieve training van 15 minuten waar foam rolling technieken en dynamic stretches op een unieke manier samensmelten tot een vloeiende “mobility flow” die je deelnemers flexibel, ontspannen en energized de trainingszaal doen verlaten.

LXR®basisopleiding dag 1

LXR® opleiding Dag 1

We starten met de LXR® Masterclass. Dit is je eerste echte ervaring met de LXR® training. Een belangrijke ervaring, omdat jouw leden dit straks ook gaan meemaken als ze voor het eerst de les bij jou gaan volgen! Na de Masterclass is er een theoriegedeelte met aandacht voor de LXR® Strength trainingsopbouw. Je leert alles over functionele krachttraining, de meerwaarde van de fitness bag en de opbouw van de 6 strength tracks. Daarna volgt een techniektraining, waarin je alle technieken van LXR® Strength tot in de perfectie gaat oefenen.
Hierna volgt hetzelfde voor LXR® Mobility: In het theoriegedeelte leer je alles over de effecten van SMR (foam rolling) , de do’s en don’ts en de meerwaarde van dynamic stretching in een mobility training. Daarna herhalen we alle technieken van de Mobility les, totdat je ze tot in de perfectie beheerst.
We sluiten de dag af met de LXR® Challenge: De challenge is een trainingsvorm waarin de fitnessbag wordt gebruikt in een 15 minuten concept, dat ook geschikt is om in de functionele ruimte te worden gegeven. Geen choreo, wel intensief en resultaatgericht trainen!
Voordat je naar huis gaat, nemen we met elkaar het lesmateriaal door. Je leert de choreografie te lezen aan de hand van de outlines en we laten je zien hoe je de je kunt voorbereiden aan de hand van de instructie video’s in de LXR® App. Je krijgt 2 tracks mee naar huis die je moet voorbereiden om de volgende week te presenteren tijdens je examen.

LXR® opleiding Dag 2

We starten de tweede opleidingsdag met een korte herhaling van de theorie van dag 1. Ook is er ruimte voor vragen m.b.t. de voorbereiding van jouw presentaties. Vervolgens krijg je nog even wat voorbereidingstijd met je collega instructeurs, voordat de eerste examenronde begint.
Tijdens de eerste examenronde presenteer je allebei je tracks: Strength en Mobility, en krijg je na afloop feedback van de docent. Deze feedback kun je meenemen naar de tweede presentatieronde aan het einde van de dag.
Na de presentatieronde volgt een theorieblok over coaching. Je keert de 7 stappen van coaching toe te passen in het lesgeven door middel van een aantal praktische oefeningen. De kennis over coaching kun je meenemen naar de tweede presentatieronde.
Als ook de tweede presentatieronde erop zit, sluiten we de dag af met een interactief gedeelte: How to launch LXR®. Hierin ga je in kleine groepjes een plan maken voor een succesvolle lancering va n LXR® in jouw club. Hierbij wordt aandacht besteed aan de rol van jou als LXR® “ambassadeur, maar ook bijvoorbeeld de rol van social media.
We sluiten de opleiding af met de LXR® WOW: een korte intensieve LXR® training die je nog even het “wow gevoel” geeft om met een lekker voldaan gevoel naar huis te gaan. Op de uitslag van het examen moet je nog even wachten: deze ontvang je per post, binnen 4 weken op de club, met persoonlijke feedback van jouw LXR® docent.
Na het behalen van je LXR® Certificaat kun je als instructeur aan de slag met het programma. Daarna volg je elke drie maanden een bijscholing, waarin je de nieuwe kwartaal training ontvangt. Het lesmateriaal bestaat uit: een workshop, met elk kwartaal een ander thema, de choreografie op papier, de nieuwe LXR® muziek en toegang tot de instructievideo op jouw persoonlijke account en op de LXR® App.

Lees verder

LXR® instructeur worden?

LXR® instructeur worden?

Wanneer jij de LXR® opleiding volgt word je opgeleid tot certified LXR® instructor. Middels een 2-daagse basisopleiding word je opgeleid tot LXR® instructeur met expertise!
LXR® Bijscholing

LXR® Bijscholing

De instructeurs worden iedere drie maanden bijgeschoold en ontvangen elk kwartaal de nieuwe les, muziek en choreo via het online LXR® platform en de LXR® app. De kosten voor kwartaaldeelname zijn € 22,95 per instructeur.
  • Gegevens club

  • Gegevens deelnemer/ster

  • Vooropleiding

    Van deelnemers aan de LXR® basisopleiding instructeur wordt verwacht dat zij reeds in het bezit zijn van de basiscompetenties voor het lesgeven in groepsverband (tellen in de muziek, cuen, werken met choreografie, deelnemers corrigeren enz). De instructeur dient ook fit en blessurevrij te zijn voordat hij/zij aan deze opleiding deelneemt.


  • Verhinderd?

    Afmelden kan tot 24 uur voor de opleiding. Indien je je niet afmeld voor die tijd, zijn wij helaas genoodzaakt om een no show fee in rekening te brengen van € 100,-.

LXR® basisopleiding Mastertrainers

Borke Borke Mastertrainer LXR® en XCORE®
Dennis Dennis Mastertrainer LXR® en XCORE®
Ingrid Ingrid Mastertrainer LXR® en XCORE®
Wendy Wendy Mastertrainer LXR® en XCORE®

Word jij de volgende LXR® trainer? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Meld je nu aan