Benieuwd naar de eerste volgende opleiding?

Events kalender bekijken Nu aanmelden

XCORE® basisopleiding

De basisopleiding tot XCORE® Instructor is een 2-daagse basisopleiding die je zowel praktisch en theoretisch voorbereid op het geven van de XCORE® training.

UNLEASH YOUR INNER BEAST

De praktijk en daarmee de eigen vaardigheid is erg belangrijk omdat jij als instructeur een perfecte techniek moet laten zien, je bent tenslotte het rolmodel voor je deelnemers!
De XCORE® techniek is zeker niet gemakkelijk en moet daarom veel geoefend worden.

De theorie bestaat onder andere uit informatie over het ontstaan van XCORE®, de unieke eigenschappen van de XCO-trainer® en de daar uit voort komende unieke manier van trainen. Het specifieke XCORE® coachings stappenplan en het kunnen aanbieden van opties daar waar er behoefte aan is voor specifieke klachten van je deelnemer(s) is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Het theoretische deel van de opleiding zorgt er voor dat je alles wat je leerde in de praktijk op een veilige en correcte manier kunt overbrengen op je deelnemers en perfect kunt uitleggen waarom ze doen wat ze doen, welk voordeel het oplevert op de XCORE® manier te trainen.
Het volgen van deze basisopleiding ‘Will take your instructor skills to the next level!’

XCORE® basisopleiding training

Dag 1 van de XCORE® basisopleiding

Na een korte kennismaking en het overhandigen van het lesmateriaal wat bestaat uit de XCORE® manual en je eerste XCORE® kit met jouw eerste les op dvd/cd starten we meteen met de masterclass!

Deze dag leer je over de geschiedenis van XCORE®, wat de XCORE® training voor je doet, voor wie XCORE® geschikt is, hoe de les is opgebouwd en hoe je het choreografie boekje leest. Ook bekijken we samen track voor track wat je precies traint.
We leggen je uit hoe je van het 45min format een 30min format kan maken.
De 7 stappen van coaching worden uitgebreid behandeld.

Er staat op dag 1 een flinke techniek sessie op het programma om alle technieken, die voorkomen in de les die jij gaat leren, eigen te maken.

Er wordt uitgelegd hoe het examen op dag 2 in zijn werk gaat en je krijgt een track toegewezen die jij aan de anderen mag presenteren.

We sluiten de dag af zoals we begonnen, met een masterclass, zodat je alles wat je leerde over de technieken kunt toepassen en je de focus kan leggen op jouw examentrack.

Een week van veel oefenen en de nodige spierpijn 😉 ligt voor je…

Dag 2 van de XCORE® basisopleiding

Nadat er gelegenheid is geweest al je vragen te stellen, beginnen we met de eerste examenronde.
Je geeft je track aan de anderen terwijl de XCORE® mastertrainer observeert, filmt en aantekeningen maakt op het evaluatieformulier.

Dit laatste wordt besproken en kan je in zien na afloop van de les zodat je inzicht hebt in wat je goed deed en wat nog werkpunten zijn voor de tweede examenronde.

Theoretisch nemen we je vandaag mee naar de contra-indicaties, verbaal en non-verbaal lesgeven en de verschillende manieren van leren die er zijn en daarmee de verschillende manieren van corrigeren.

Praktisch oefenen we opnieuw de technieken, nu samen met screening zodat je leert te kijken en corrigeren.

Je 2e examen is de kans om de punten van je evaluatie van de ochtend te verwerken in je presentatie.
De uitslag hier van komt binnen vier weken per post naar de club waar jij les geeft.
Als laatste, deze dag, vertellen we je over de eventuele her-certificering en de kwartaaltrainingen.

Mocht je niet geslaagd zijn na de basisopleiding, geven we je de kans om tijdens een kwartaaltraining een her-certificering te doen, gewoon met de examen track die je al had.
Dit doe je samen met anderen en de beoordeling gaat weer op dezelfde manier als bij de basisopleiding.

Vier keer per jaar zijn we op verschillende locaties in het land kwartaaltrainingen.
Hier volg je de masterclass van de nieuwste XCORE® release, die je daar na vanaf de dvd en het choreografie boekje thuis gaat leren, worden de specifieke technieken van deze realease besproken en geoefend en is er een korte theoretische workshop.

Eens per jaar wordt de kwartaaltraining omgezet in een mega event waar je niet alleen je nieuwe XCORE® les kunt volgen maar ook de kans krijgt om alle andere programma’s van HOW uit te proberen. Een must go!

Wat is er nodig om de XCORE® basisopleiding te volgen?

Wij gaan uit van instructeurs die al een opleiding hebben afgerond in het geven van groepslessen op muziek of daar wellicht al een flinke ervaring in hebben.
De korte opleiding is dan ook gericht op het geven van XCORE®, niet op het leren lesgeven aan een groep, op muziek.

Lees verder

Bekijk de XCORE® opleidingsvideo

XCORE® Basisopleiding

XCORE® Basisopleiding

Wanneer jij de XCORE® opleiding volgt word je opgeleid tot certified XCORE® instructor. Middels een 2-daagse basisopleiding word je opgeleid tot XCORE® instructeur met expertise!
XCORE® Bijscholing

XCORE® Bijscholing

De instructeurs worden iedere drie maanden bijgeschoold en ontvangen tijdens dit kwartaal een instructeurskit (DVD). Indien de instructeur niet kan deelnemen, wordt de instructeurskit aan een collega meegegeven of opgestuurd. De kosten voor kwartaaldeelname zijn € 22,95 per instructeur.
  • Gegevens club

  • Gegevens deelnemer/ster

  • Vooropleiding

    Van deelnemers aan de XCORE® basisopleiding instructeur wordt verwacht dat zij reeds in het bezit zijn van de basiscompetenties voor het lesgeven in groepsverband (tellen in de muziek, cuen, werken met choreografie, deelnemers corrigeren enz). De instructeur dient ook fit en blessurevrij te zijn voordat hij/zij aan deze opleiding deelneemt.


  • Verhinderd?

    Afmelden kan tot 24 uur voor de opleiding. Indien je je niet afmeld voor die tijd, zijn wij helaas genoodzaakt om een no show fee in rekening te brengen van € 100,-.

XCORE® basisopleiding Mastertrainers

Ben Ben Mastertrainer XCORE®
Borke Borke Mastertrainer LXR® en XCORE®
Carmen Carmen Mastertrainer XCORE®
Damien Damien Mastertrainer XCORE®
Dani Dani Mastertrainer XCORE®
Dennis Dennis Mastertrainer LXR® en XCORE®
Floor Floor Mastertrainer XCORE®
Ingrid Ingrid Mastertrainer LXR® en XCORE®
Jochem Jochem Mastertrainer XCORE®
Ludo Ludo Mastertrainer XCORE®
Rick Rick Mastertrainer XCORE®
Wendy Wendy Mastertrainer LXR® en XCORE®

Word jij de volgende XCORE trainer? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Meld je nu aan