Wat is je core? Je core staat eigenlijk voor je rug-, buik-, bil- en heupspieren. Gedefinieerde buikspieren is iets waar veel mensen van dromen. Maar wat voor training moet je doen voor krachtige buikspieren? Wij geven jou 6 hele effectieve en simpele oefeningen voor een killer sixpack!

Waarom zijn sterke buikspieren belangrijk?

Een sterke core kan helpen met het volgende:

Samenvattend, een sterke core is dus belangrijk om fit door het dagelijkse leven te gaan, met weinig tot geen gezondheidsklachten.


Voer iedere oefening 3x uit: 45 seconden uitvoeren, 15 seconde rust. Gedaan? Heel goed! Op naar de volgende oefening.

Core oefening 1: Crunch

Kom liggen, zet je voeten tegen elkaar en tik je handen tegen je voeten aan. Bepaal zelf de intensiteit en snelheid.

Killer sixpack oefening 1 crunch

Killer core oefening 2: Plank Jack

Hoge plank met je schouders boven je handen. Spring met je benen uit en in. Probeer je bovenlichaam zo stil mogelijk te houden. Optie: stap een voor een uit met je voeten. Last van je polsen? Voer de oefening uit op je onderarmen.

  • Core oefening plank jack voor sterke core
  • Effectieve core oefening voor een killer sixpack

Killer core oefening 3: Heel tap crunch

Kom liggen op je rug, armen langs je lichaam en open je borst. Kom met je bovenlichaam van de mat af. Rijk met je handen van enkel naar enkel. Hou je kin ingetrokken, zo bescherm je je nek.

killer sixpack oefeningen heel tap crunch

Killer core oefening 4: Bicycle crunch

Lekker bezig! Kom met je borst van de mat af, handen achter je hoofd. Breng om en om je elleboog naar je knie toe. Bepaal zelf de intensiteit en snelheid.

Bicycle crunch voor killer sixpack

Killer sixpack oefening 5: X Crunch

Maak jezelf lang, armen hou je boven je lichaam en je benen strek je uit. Kom liggen in een X vorm. Rijk dan omhoog en breng je hand naar je voet toe. Wissel van kant naar kant.

Killer sixpack exercise

Killer sixpack oefening 6: Spider jump

De laatste oefening voor een killer sixpack! Oefening 6: Spider jump. Kom in de plank positie op je handen of onderarmen. Zet dan een voor een je voet bij je handen neer. Voel aan je lichaam wat kan, voelt dit goed? Dan versnel je de oefening voor een killer sixpack!

  • Oefening 6 voor killer core buikspieren
  • Sterke core oefening 6 spider jump

Advies: train minimaal 2 keer per week je core

Train je core met deze 6 oefeningen. Je gehele core wordt maximaal getraind, waardoor je abs in vuur en vlam komen te staan!

Behalve een fitness matje, waterfles en een handdoek heb je niets nodig. Lekker makkelijk!


Heb je zelf weinig motivatie om te sporten? Laat je motiveren door onze trainers op HOW@home! Gebruik de workouts op HOW@home en train je core vanuit huis! Wil je een sneak peak van de exclusieve home workouts op het platform? Klik hier.