Meet the Trainers

Maak kennis met het House Of Workouts Trainersteam

Het team van specialisten met alle benodigde kennis onder één dak

Ben
Ben
Mastertrainer XCORE®
Meteen na zijn studie werd Ben actief als trainer bij HealthCity. Van daaruit kon hij verder uitgroeien tot zelfstandig personal trainer wat hij tot de dag van vandaag nog steeds met alle plezier “het leukste beroep ter wereld” noemt. Zijn motto ‘No Regrets, Just Results’ is dan ook zijn passie geworden. Daar bovenop heeft hij zich verder ontwikkeld als instructeur van verschillende programma’s waaronder XCORE®.

Sinds de eerste opleiding in België was hij meteen gepassioneerd door XCORE® en heeft hij kunnen meemaken hoe XCORE® zijn opmars maakte in België. Daarna is hij Mastertrainer geworden en probeert hij de positieve vibe van Nederland over te zetten tot in Vlaanderen.

Volg Ben op Instagram
Bianca
Bianca
Mastertrainer BRN®
Als Nike trainer en ambassadeur presenteerde zij op vele buitenlandse conventies en behaalde titels als “Presenter of the Year”.
In 2009 kwam de ultieme huldiging met de “International Recognition Award” in Engeland.
Als directeur en Mastertrainer van TRAIN THE TRAINERS leidt zij instructeurs op, ontwikkelt zij trainingen en opleidingen en als één van Nederlands eerste personal trainers staat zij met haar team van TRAINPLUS voor de hoogste kwaliteit.

Samen met Maaike Parrel en HOW heeft Bianca BRN® ontwikkelt. Én met veel succes want het programma slaat aan hoe het bedoeld is; effectief trainen maar op alle fitheidniveau’s aan te passen met als leidraad deelnemers blij maken met heerlijke muziek. Of hoe Bianca het zelf uitdrukt: “Op deze manier is hard trainen een feest!”

Volg Bianca op Instagram
Borke
Borke
Mastertrainer LXR® en XCORE®
Borke is een HOW pionier kun je wel zeggen, hij is vanaf release #2 XCORE® instructeur, vanaf release #5 XCORE® Mastertrainer en vanaf het begin is hij betrokken geweest bij het ontwikkelen van LXR® en is hij LXR® Mastertainer. Een HOW trainer in hart en nieren!

Al tijdens zijn CIOS opleiding gaf hij training bij een sportschool en raakte verslingerd aan buitensporten: “niks is fijner dan buiten spelen in de frisse lucht.” Naast het geven van groepslessen is hij ook de vast Goalie coach van het Nederlandse U-14 ijshockey-team en is hij hun vaste Dryland trainer.
Naast lesgeven sport Borke zelf ook graag! Borke gaat nooit zonder sportschoenen op vakantie want “niks is makkelijker om met een timer oefeningen te doen of gewoon lekker hard te lopen”.

Volg Borke op Instagram
Carmen
Carmen
Mastertrainer XCORE®
Carmen de Jager, een gevestigde naam in de sportbranche en een inspiratie voor menig instructeur. In de loop der jaren heeft ze verschillende functies gehad als fitnessmanager, clubmanager, groepslescoördinator en Personal Trainer bij verschillende fitnesscentra. Momenteel is ze werkzaam bij We-Fit in Lisse als groepslescoördinator en sinds 2005 is Carmen Mastertrainer voor XCORE®.

“Sport is mij met de paplepel ingegoten. Toen ik 5 was liep ik al hard met mijn vader. Ook fietsen, schaatsen, turnen en paardrijden waren toen al dagelijkse kost. Het lesgeven is voortgekomen uit een hobby en een enorme passie.” Haar motto is “blijven ontwikkelen en groeien!” Carmen heeft dan ook een hele rits aan opleidingen gedaan op verschillende gebieden. Je kunt haar overal voor optrommelen, behalve yoga, daar heeft ze geen geduld voor.
Damien
Damien
Mastertrainer XCORE®
Damien loopt al vanaf zijn 16e mee in de fitnessindustrie en heeft hier in verschillende functies bekleed, van instructeur tot coördinator tot manager. Damien kent de industrie als geen ander, met XCORE® als zijn grote passie. Hij was bij de start van XCORE® betrokken en is verantwoordelijk voor de choreografie. Als XCORE® choreograaf is hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de training: “de juiste muziek, makkelijk te volgen choreografie en effectiviteit zijn mijn keypoints in elke nieuwe les.”

Ook traint hij huidige en nieuwe XCORE® instructeurs en geeft als voorbeeld een perfecte techniek en lots of FUN mee! Buiten XCORE® is zijn andere verslaving fitness.
Dani
Dani
Mastertrainer XCORE®
Dani’s whole life has revolved around sports and started early to dedicate his life to the human body and health.
He studied science of physical activity and osteopathy, and complement his studies with work in fitness, like group fitness instructor and personal trainer for more than 10 years. His expertise was always biomechanics, functional anatomy and injury rehabilitation.
He was Mastertrainer for a few top indoor cycling companies in Spain. He started to work for House Of Workouts as XCORE® Mastertrainer three years ago.
He is currently working like indoor cycling international presenter, manager of Virgin Active and, of course, leading House Of Workouts in south Europe.
Volg Dani op Instagram
Dennis
Dennis
Mastertrainer LXR® en XCORE®
Dennis weet hoe het is om fysiek bezig te zijn, hij diende maar liefst zes jaar bij Korps Mariniers, waarna hij zich volledig richtte op de wereld van de fitness en startte in 2007 zijn eigen sportclub Sport2Bfit. Sinds een aantal jaar is Dennis werkzaam als XCORE® Mastertrainer en sinds het begin van LXR® ook als LXR® Mastertrainer.

Met zijn all round achtergrond als groepslesinstructeur, fitnesstrainer en personal trainer heeft hij een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van LXR®. De mix van kracht, conditie en core training zal Dennis je laten ervaren als je deelneemt aan één van de opleidingen en kwartalen.
Fatima
Fatima
Mastertrainer BRN®
Fatima heeft altijd al gesport. Zo werd het van haar hobby haar beroep. In korte tijd was zij manager en allround groepslesinstructrice. Sinds 1 Oktober 2012 heeft zij haar eigen "ambulante" bedrijf Body Connect en geeft zij veel trainingen op locatie. Het lesgeven heeft een diepere betekenis gekregen sinds zij Mastertrainer is. Haar credo "Alles is trainbaar en niks is onmogelijk.''

Toen ze kennis maakte met XCORE® release 2 was ze verkocht aan de rode buis met grit. Na eenmaal, met niet 1 maar 2 buizen, en een te gekke choreografie los te zijn gegaan tijdens de BRN® lancering, was ze laaiend enthousiast en ging ze gelijk naar de opleiding. Deze les werd haar ding. Mastertrainer zijn van deze fantastische groepsles was dan ook de mooiste bekroning die zij als "BRN® groupie” kon krijgen.

Volg Fatima op Instagram
Floor
Floor
Mastertrainer XCORE®
Floor is relatief laat begonnen met lesgeven. Dat had ze, volgens eigen zeggen, “10 jaar eerder moeten gaan doen”. Het heeft zich ontwikkeld tot een ware passie .
Floor geeft XCORE® vanaf release 5 en draait dus al een tijdje mee. Nog steeds is XCORE® een van haar favorieten omdat het zo functioneel is en je conditie én kracht in één workout hebt. Als trainer probeert zij het beste uit je te halen, waarbij ze scherp is op een goede techniek en 100% inzet. ”Dat kan soms wat streng overkomen” zegt ze, ”maar eigenlijk is het een cadeautje. Want zonder goede techniek en maximale inzet kun je niet de resultaten halen die je graag zou willen behalen”.
Ingrid
Ingrid
Mastertrainer LXR® en XCORE®
Ingrid is onze Brabantse power girl. Na haar stage tijdens haar CIOS studie bij een grote sportketen, mocht ze daar blijven en vanuit daar is ze allerlei groepslestrainingen gaan volgen om te mogen lesgeven. Na een tijdje groeide ze door als fitnessmanager. In 2007 heeft zij besloten verder te gaan als freelance groepslesinstructrice.

In 2013 is Ingrid bij ons XCORE® team gekomen, en sinds 2016 ook bij het LXR® team, wat ze altijd met heel veel plezier doet. In hetzelfde jaar heeft ze ook haar eigen sportclub geopend. Dat was wat ze altijd al wilde en werd nu werkelijkheid.
Ondertussen specialiseerde zij zichzelf verder met NASM (personal trainer opleiding). Dus je kunt gerust zeggen dat Ingrid een echte sportfanaat is.

Volg Ingrid op Instagram
Jochem
Jochem
Mastertrainer XCORE®
Jochem is al jaren actief in het opleiden van nieuwe fitness-, groepsfitness- en personal trainers. In het verleden ook als Mastertrainer bij de AALO en vanaf 2010 als vakdocent op het CIOS in Goes. Als Master of Science in Sport- en Beweeginnovatie vindt hij zijn uitdaging in het blijven ontwikkelen en verbeteren van producten en diensten binnen de fitnessbranche.


Bij XCORE® brengt hij op verschillende manieren zijn grootste passie over aan instructeurs: op de instructeurs dvd, bij XCORE® VIRTUAL en LIVE en tijdens kwartalen en opleidingen in Nederland en België: “Als jij van je hobby je (bij)baan kan maken heb je het mooiste beroep van de wereld”.


Volg Jochem op Instagram
Ludo
Ludo
Mastertrainer XCORE®
Ludo is our XCORE® Mastertrainer in Belgium, he hopes that this just will be the beginning, for me and for you!
XCORE® is his favourite experience, it’s not just a concept but it’s a new style of life! He wants XCORE® to rule throughout Belgium.

Ludo was born with a sportsmind, he is a basketball player en he coaches several basketball teams.
Fitness and groupfitness is not just a job for him, but a real passion since he was 12 years old.
Ludo is a regional manager and GX instructor for a big fitness company in Belgium. He is also a personal trainer and physical preparator.
Maaike
Maaike
Mastertrainer BRN®
Als bedenker, ontwikkelaar en choreograaf van BRN® Workouts is zij verantwoordelijk voor het programma. “Ieder kwartaal maak ik samen met Bianca met heel veel plezier deze workout”. “Het is geweldig om onze visie, creaties en vooral plezier door te geven aan de deelnemers!”


Als voormalig Nederlands jeugdzwemkampioen komt Maaike uit een echt zwem- en waterpologeslacht waarmee de passie voor sporten er met de paplepel is ingegoten. Meer dan 25 jaar geleden ruilde ze het zwembad in voor de sportschool. Maaike heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten en heeft dé kwaliteitsopleider van Nederland ‘Train the Trainers’ opgericht, THE GLADIATOR WORKOUTS® ontwikkeld, diverse groepsfitness opleidingen geschreven en is in 2007 benoemd tot ‘presenter of the year’.


Volg Maaike op Instagram
Pepe
Pepe
Mastertrainer BRN®
Sinds 2006 is Pepe actief in de fitnessbranche. Toen hij net 18 was begon hij met lesgeven, waaronder programma’s van HOW. Dit voelde goed, en vond hij geweldig om te doen.

In 2011 was de lancering van BRN® waarna hij meteen verkocht was, hij was onderdeel van de eerste BRN® opleiding, waarna hij in 2016 aansloot bij het BRN® Mastertrainers team. “Ik voelde me vereerd toen ik werd gevraagd, en leek mij geweldig!”.
Na het afronden van zijn rechtenstudie is hij werkzaam gebleven in de fitnessbranche.
Pepe is jaren actief geweest als commercieel manager en sinds een aantal jaar is hij eigenaar van Sportclub Exercise, gevestigd in hartje Voorburg.

Volg Pepe op Instagram
Rick
Rick
Mastertrainer XCORE®
Rick van Kempen is na zijn opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding begonnen als docent op het middelbaar onderwijs in Venlo. Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest als sportdocent is hij begonnen als instructeur op een sportschool. Hier heeft hij zichzelf ontwikkeld en geprofileerd tot personal trainer, gewichtsconsulent, lifestyle-adviseur en allround groepslesgever. Tegenwoordig woont en werkt hij in het bruisende Amsterdam.

Pas in 2015 is Rick besmet geraakt met het XCORE® virus. Vanaf die tijd is het zijn favoriete groepsles geworden om te geven. Begin 2016 is hij tijdens een kwartaalrelease gevraagd door HOW of hij interesse had om een traject in te gaan. Een traject om Mastertrainer te worden… en met succes. Rick is dan ook vanaf juni 2017 officieel Mastertrainer!

Volg Rick op Instagram
Wendy
Wendy
Mastertrainer LXR® en XCORE®
Al tijdens haar opleiding aan Codarts kwam ze in aanraking met groepsfitnesslessen, na haar afstuderen ging ze op onderzoek uit om erachter te komen wat er allemaal op dit gebied te doen was. Dat bleek een hele hoop! Dat kwam goed uit, want ze zit bijna nooit stil en heeft een sterke drive om zich te blijven ontwikkelen. 'Wordt de beste versie van jezelf!'

Al vroeg na het ontstaan van XCORE® werd ze instructeur. 'XCORE® is explosief, technisch, super fun en de manier waarop de training samen gaat met de muziek is even briljant als onmisbaar!'

Vanaf de lancering van LXR® was ze fan, nog zo’n effectieve en unieke work-out met het ‘WOW-effect’! Een goed jaar later is ze het LXR® team komen versterken.

Als onderdeel van het HOW Mastertrainersteam en docent in hart en nieren, vindt ze het heerlijk de kennis en vaardigheden over te mogen brengen naar (aanstaande) XCORE® en LXR® instructors!

Volg Wendy op Instagram
Wendy
Wendy
Mastertrainer BRN®
Wendy studeerde in 2004 af aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Daarna is ze aan de slag gegaan met het geven van trainingen en groepslessen binnen de sportschool. Hoe gaaf dat ze van haar passie haar werk heeft kunnen maken!

Diezelfde passie en gedrevenheid zorgde ervoor dat het lesgeven als bijbaantje uitgroeide tot een 2e job. Al gauw kon ze bij Train The Trainers als Mastertrainer aan de slag met het geven van opleidingen en trainingen aan fitnessprofessionals. Vervolgens kwam ook XCORE® op haar pad en ontwikkelde zich ook daarin tot Mastertrainer. Toen BRN® gelanceerd werd, was Wendy er met haar enthousiasme dan ook als de kippen bij. Vanaf de start is ze dan ook één van de vaste gezichten van BRN®.

Volg Wendy op Instagram