Door Malou van der Geest

Yes! Afgelopen zondag 20 oktober was het zover, de techniekdag BRN® van House of Workouts! Lees verder hoe ik deze dag heb ervaren. In SnowWorld Zoetermeer kwamen we met een leuke club mensen bij elkaar. Een lekker gemêleerd gezelschap met ieder zo zijn eigen verwachting. 

Mijn verwachtingen

Ik verwachtte vooral een dag waarin we keihard zouden gaan werken aan al die technische onderdelen van de BRN® les, om zo je les naar een nog hoger level te kunnen brengen. Ik geef nu 2 jaar BRN® en persoonlijk wilde ik vooral de puntjes op de i zetten. Met je diploma op zak ga je aan de slag, maar het is goed om ook zo nu en dan kritisch naar jezelf te (laten) kijken. 

Dit is hoe het gaat

 We begonnen met een masterclass van Fatima. Even lekker warmdraaien met z’n allen. Hierna volgde iedereen 1 voor 1 op het podium om een track te presenteren. Deze mocht je zelf uitkiezen en met elkaar zorgde we voor een toffe mix. Fatima filmde iedereen, schreef haar feedback op over je presentatie, maar keek ook naar de deelnemers in de zaal, zodat je niet alleen feedback kreeg op dat ene moment op het podium. Kortom, keihard werken dus!

Persoonlijk vind ik het heel leuk om ook eens andere instructeurs les te zien geven. Je bent vooral je eigen ‘style’ gewend. Door een drukke agenda lukt het niet altijd om dit naast je eigen lessen te doen, dit vond ik dus een fijne toevoeging. 

Time to take a break

 Na een welverdiende pauze kwamen we bij elkaar en bespraken we de notities van Fatima. Hier konden we wat mee! Terug de zaal in en aan die technieken werken. Even geen deelnemers die je in de gaten moet houden, geen muziek die je moet regelen en cues die je op tijd moet geven. Nee, alleen even jij, de techniek en een expert die je helpt om het allerbeste eruit te halen!

Niet alle aanwijzingen zullen op iedereen van toepassing zijn, maar ik heb wel weer een heel lijstje aantekeningen gemaakt met toch net even die ‘oja!’ dingetjes waar jij jouw deelnemers op kunt wijzen voor een nog betere uitvoering.

Al met al…

Ondanks dat het een pittige dag was, stuiterde ik lekker de deur uit! Zin om in de praktijk met eigen deelnemers aan de slag te gaan! Het maakt dan ook niet uit of je 2 maanden, 2 jaar of 20 jaar ervaring hebt. Je haalt allemaal uit zo’n dag wat voor jou en je deelnemers van toepassing is. En dat is heel wat!

 

 

De nieuwe data zijn nu bekend, geef je op!

De volgende Skills trainingen staan ingepland voor 2020. De BRN® Skills training zal plaatsvinden op vrijdag 20 maart in SnowWorld Zoetermeer. De XCORE® Skills training zal de volgende dag op zaterdag 21 maart plaatsvinden, ook op deze locatie.