Herken je dat gevoel dat je in de avond eindelijk lekker op de bank zit om te chillen en dat je dan zin hebt in iets lekkers? Al snel betrap je jezelf er op dat je alweer in de keuken staan om iets lekkers te pakken. Helaas, kies je dan vaak niet voor de gezonde optie. Wij helpen jou om gezonde afleiding te vinden om ’s avonds minder te snacken.

Kies voor een gezond alternatief

Zo maar in één keer stoppen met snacken is zo makkelijk nog niet. De kans is groot dat het al een gewoonte is om te doen. Probeer daarom om eerst eens voor een gezonder alternatief te kiezen. Leg bijvoorbeeld een appeltje met wat kaneelpoeder klaar of neem een handje ongezouten noten. Deze tussendoortjes zijn een stuk gezonder dan een zak chips en daarnaast ga je hier ook daadwerkelijk vol van zitten.

Vind afleiding en snack minder

Vaak snacken we ’s avonds uit verveling, uit emoties of omdat we niet genoeg hebben gegeten. Om te voorkomen dat je gaat snacken uit verveling helpt het om in de avond nog even wat actiefs te doen. Probeer eens een ontspannende activiteit zoals lezen, yoga, een avondwandeling, kleuren, schrijven, muziek luisteren, een maskertje opdoen en in bad gaan. Door een ontspannen activiteit te doen leidt je jezelf af. Daarnaast zal je verstelt staan van het ontspannende effect die deze activiteiten op je hebben ;)

Met de HOW@home helpen wij jou ook graag te ontspannen ’s avonds. Kies daarom voor één van onze verschillende yoga lessen, meditatie sessies of pilates workouts. Probeer hier 7 dagen gratis HOW@home.

Weersta de verleiding

Door je keuken in het het zicht te hebben is het natuurlijk moeilijk om de verleiding van al het eten te weerstaan. Alleen al naar de keuken kijken, kan er voor zorgen dat je aan eten gaat denken. Dit willen we juist niet! Ga daarom met jou rug naar de keuken toe zitten. Of leg al het eten uit het zicht in kastjes.

Poets je tanden als afleiding om minder te snacken

Poets alvast je tanden

Creëer zoveel mogelijk drempels waardoor snacken moeilijker en minder leuk wordt. Een drempel die kan helpen is om je tanden alvast te poetsen. Door de smaak van tandpasta smaakt het eten minder lekker, daarnaast heb je waarschijnlijk geen zin om je tanden nog een keer opnieuw te poetsen. Probeer het maar eens uit!

Wat doe jij eraan om ’s avonds minder te snacken? Laat het ons weten in de comments!