Is het jouw droom om groepsles instructeur te worden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan hier het verhaal van Fleur Knook. Zij heeft de HOW Academy afgerond en kan straks met deze basis groepsles instructeur worden.

“Huh, ik als groepsles instructeur?”

Eerlijk gezegd had ik er nooit over na gedacht om instructeur te worden. Ik ben juffrouw en sta de hele dag voor de klas. Na mijn werk ga ik met liefde altijd naar de sportclub om daar de groepslessen te volgen. Tijdens één van deze lessen werd ik een keer aangesproken door een instructeur. Hij vroeg aan mij of de HOW Academy niks voor mij was. Ik heb het aanbod toen afgeslagen, omdat ik dacht dat het me veel te veel tijd zou kosten. Toch kon ik het niet idee loslaten, waardoor ik uiteindelijk wat meer informatie op mijn sportclub had gevraagd over de opleidingen.” 

De opleidingsduur was perfect

“Ik dacht dat ik als instructeur onwijs veel verplichtingen naast mijn normale baan zou krijgen. Ik verwachtte dat de opleiding lang zou duren en dat ik vervolgens iedere avond in de week les zou moeten geven. Maar dat is dus helemaal niet zo! De opleiding duurde maar 3 dagen en ik mag zelf kiezen wat ik uiteindelijk wil gaan doen met de lessen. Het voelde heel vrijblijvend.” 

Een goede voorbereiding is het halve werk

“Van tevoren heb ik natuurlijk met wat andere ervaren instructeurs over de opleiding en het les geven gesproken. Daarnaast ging ik tijdens de groepslessen die ik zelf volgde, wat actiever op de instructeurs letten. Verder ben ik er vrij blanco ingegaan en heb ik alles op me af laten komen.”

De HOW Academy

De opleiding was geweldig. De groep was leuk en de sfeer was heel ontspannen. Er zat een goede opbouw in de opleidingsdagen, waardoor iedereen op zijn eigen niveau het beste uit zichzelf kon halen. Ik stond echt versteld van mezelf wat ik aan het eind van de opleiding al kon. 

Fleur Knook tijdens de HOW Academy

Huiswerk

“Je krijgt uiteraard wel wat huiswerk mee en dat kost tijd om te onderhouden. Alleen ik moet eerlijk bekennen dat ik meer heb gedaan dan alleen het huiswerk. Ik was namelijk onwijs enthousiast geworden door de eerste opleidingsdag. Zo kregen we bijvoorbeeld een House of Workouts playlist met tracks die bij de lessen worden gebruikt. Overal waar ik kwam en was luisterde ik deze playlist en probeerde ik om mee te cue’en. Zelfs op de scooter deed ik enthousiast mee met het tellen haha.”

Je wordt goed opgeleid

“Aangezien ik al voor een langere tijd verschillende groepslessen heel actief volg, was het instapniveau voor mij goed te doen. De opleiding is heel toegankelijk en het leert je echt de basisvaardigheden die je nodig hebt als groepsles instructeur. De opbouw van de opleiding was heel prettig. Aan het eind van dag 2 stond iedereen van ons al op het podium om zelf te presenteren. Dat was zo gaaf! Juist doordat in de HOW academy je de uitgebreide basis wordt geleerd om groepsles instructeur te worden

Na het behalen van de HOW Academy

“Door een blessure kon ik helaas niet meteen meedoen aan de XCORE opleidingsdagen, maar achteraf gezien denk ik ook wel dat dat beter is. Ik heb nu nog even goed de tijd om m’n skills verder te ontwikkelen, zodat ik straks een programma opleiding ook meteen haal. Ik heb geluk dat ik bij mij op de sportschool altijd mag oefenen door de instructeurs te shadowen. Hierdoor leer ik nu nog heel veel. Uiteindelijk wil ik het liefste XCORE, BRN en bodyjam instructeur worden.”  

Wil jij net zoals Fleur ook groepsles instructeur worden? Meld je dan aan voor de HOW Academy.