Na een aantal jaar succesvol XCORE® op de club gedraaid te hebben, hebben wij 3 jaar geleden ook BRN® toegevoegd aan het lesrooster.

Upgrade voor freestyle BBB/shape

De beweegreden was in eerste instantie een upgrade te vinden voor de freestyle BBB/shape lessen. Ondanks dat deze lessen redelijk goed bezocht werden, zagen we voornamelijk een wat oudere doelgroep (40+) de lessen bezoeken, de jongere doelgroep bleef weg. Wij merkten dat bij een freestyle les het succes erg afhankelijk is van de instructeur wat de les lastig vervangbaar maakt door een andere instructeur bij in- of uitval. Daarnaast hadden wij de indruk dat de leden behoefte hadden aan herkenbaarheid, iets wat moeilijk te creëren is met een freestyle les, de lesinhoud is immers afhankelijk van de instructeur.

Na een aantal succesverhalen vanuit andere sportscholen, het succes van XCORE® en de fijne samenwerking met House of Workouts, kwamen wij uit bij BRN®. Na de lancering merkten we direct dat er een groot animo was vanuit een zeer brede doelgroep.

Brede doelgroep

Meiden van 17-18 jaar tot aan dames van 60+: de deelnemers in de BRN® zijn erg gemêleerd. Mede hierdoor draait de les zowel in de ochtenden, avonden en het weekend erg goed. BRN® heeft de hoogste bezettingsgraad van al onze groepslessen, elke les staat voor minimaal 85% (vaak 100%) vol. Ik denk zelf dat dit komt door de herkenbaarheid, de gevarieerde maar toegankelijke oefeningen (waar altijd een optie is om te down- of upgraden), de leuke mix van muziek en het hippere imago dan bijvoorbeeld freestyle shape of BBB. Ook het materiaal (de 2 kleine XCO’s – in elke hand 1) schrikt niet af. Het is een les waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen en de fun-factor hoog is, dit maakt dat leden week-in, week-uit terug komen.

”BRN® heeft de hoogste bezettingsgraad van al onze groepslessen, elke les staat voor minimaal 85% (vaak 100%) vol.”

Ik denk dat de toekomst voor (vooral lokale) sportschoolhouders groepslessen zijn. Hierin kun je je dankzij goede programma’s en goede instructeurs onderscheiden van bijvoorbeeld de budgetclubs. Groepslessen zorgen voor retentie en nieuwe leden, denk hierbij aan tevreden leden die vol enthousiasme over jouw club vertellen in hun omgeving.

Ook zijn tijdens de lockdown juist de groepslessers trouw gebleven, zij voelen extra die verbinding met jouw instructeurs en jouw club, omdat de beleving die je hen biedt met groepslessen uniek en niet makkelijk vervangbaar is (zoals bijvoorbeeld een fitnessapparaat wel is).

Kleine investering

Als ondernemer kun je makkelijk instappen om met BRN® te beginnen, de investering is minimaal (als je dit vergelijkt met een spinningfiets of een loopband) en je krijgt er direct blije (nieuwe) leden mee terug – de investering is zo terugverdiend.

Het materiaal is duurzaam en neemt niet veel ruimte in beslag, wat het makkelijk maakt om op te bergen of bijvoorbeeld mee te nemen naar buitenlessen. Sommige leden zijn zelfs zo enthousiast dat zij hun eigen BRN®-materiaal hebben aangeschaft.

Samenwerkingspartner

Naast het feit dat wij in 2020 met de Dutch Fitness Awards zijn uitgeroepen tot beste sportschool van Nederland, zijn wij tevens samenwerkingspartner van House of Workouts als opleidingslocatie geworden. Dit onderschrijft nog extra het succes van XCORE® en BRN®!