Groepslessen zijn een echte must voor jouw sportschool. Ze zorgen er namelijk voor dat de leden van jouw gym met plezier terugkomen om te sporten, daarnaast geeft het velen van hen een stok achter de deur om in beweging te blijven. Toch kan het soms lastig zijn om de lessen vol te krijgen. Lees hier vijf tips om de jouw groepslessen weer populair te laten worden.

Show them what you’ve got

De kans is groot dat jij jouw groepslessen in een zaaltje achterin de sportschool geeft. Dit geeft de deelnemers aan de les ook wat privacy en dat is belangrijk. Voor toekomstige leden of leden die twijfelen om een groepsles te volgen, is het echter wat minder fijn. Zij krijgen nu namelijk geen beeld bij de lessen die jij aanbiedt. Zorg ervoor dat iedereen kan zien welke te gekke groepslessen jij allemaal aanbiedt in jouw gym. Doe dit door filmpjes te delen op socialmedia en een goede groepsles beschrijving te delen op jouw site. Klik hier voor een voorbeeld van een goede groepsles beschrijving.

Tijden veranderen

Verander de tijden waarop jij de groepslessen geeft. Wij begrijpen dat jij het fijn vind dat jou sportschool pas om 09.00 open gaat voor de eerste les, maar jouw klanten vinden dat waarschijnlijk een stuk minder fijn. Steeds vaker zien we terug dat klanten graag voor hun werk even willen sporten. Kijk eens wat er gebeurd als je de eerste lessen al om half 8 of zelf 7 uur inplant. De kans is groot dat jij dan meer deelnemers in jouw groepsles krijgt. Kies wel voor wat kortere lessen, zodat de deelnemers na het sporten makkelijk door kunnen na hun werk.

Luister naar wat de klant wilt

Omdat er voor ieder een groepsles is, is het belangrijk om naar de doelen van je klant te luisteren. Zo kan je gericht een groepsles adviseren. Dit kan voor de klant motivatie zijn om de les te proberen. En wie weet blijven ze hangen bij de les!

Verwijzen naar de Academy voor goede instructeurs.

Kies goede instructeurs

Jouw trainers en instructeurs zijn onwijs belangrijk! Zij kunnen namelijk een les maken of kraken. Ze zorgen er voor dat deelnemers graag terugkomen naar jouw groepsles en dat bestaande leden uiteindelijk ook nieuwe leden meenemen.

In de HOW Academy leiden wij trainers op om verschillende pre-choreo groepslessen met veel enthousiasme te kunnen geven.

Goede-instructeur-trekt-mensen-naar-groepslessen
Een volle XCORE groepsles.

Breid jouw aanbod uit

Om meer deelnemers in jouw groepsles te krijgen is het belangrijk dat je een uitgebreid en herhalend aanbod hebt, zodat de deelnemers progressie kunnen boeken. Maar wij snappen het ook dat je daar niet altijd genoeg mankracht voor hebt. Gelukkig kan je tegenwoordig voor niet al te veel geld ook virtuele groepslessen aanbieden. Door virtuele groepslessen aan te bieden blijft jouw bezettingsgraad hoog en krijgen de deelnemers precies wat ze willen. Een echte win-win situatie dus.

We hopen dat jij met deze tips snel weer meer deelnemers in jouw groepslessen krijgt.