Wie wel eens een XCORE® les heeft gevolgd, weet dat de instructeurs echte diehards zijn. Ze springen, twisten, bewegen hun XCO buis fanatiek op de maat van de muziek en ze zingen vaak ook nog mee met de muziek. Hoe word jij net als hen XCORE instructeur?! Lees hier het verhaal van Suzanne, die na het behalen van de HOW Academy ook is geslaagd voor de XCORE opleiding. 

Met de XCO®-trainer in de trouwjurk

“Ik begon met een doel: ik wilde namelijk zelfverzekerd en fit mijn trouwjurk in. Om dit voor elkaar te krijgen ben ik naar een personal trainer bij mij in de buurt gegaan. Zij was XCORE-instructrice en liet mij regelmatig oefeningen met de XCOREbuis uitvoeren. Ik was opslag verliefd! Op de buis dan natuurlijk haha… Er waren zo veel verschillende mogelijkheden die ik met de buis kon uitvoeren en ik merkte ook snel fysiek een grote verandering. Toen mijn PT vertelde over haar droom om ook de echte XCORE-les bij haar op de club te geven, wilde ik haar meteen steunen in dit doel. Er was slechts één probleem: iemand moest dan haar XCORE-lessen overnemen bij een andere club waar ze ook werkte. Daar begon mijn avontuur om XCORE-instructeur te worden!”

Bij het begin beginnen

“Ik ben audicien en heb geen muzikale achtergrond, meteen van start gaan met de XCORE-opleiding was daarom niet verstandig. Ik heb eerst de HOW Academy gevolgd, zodat ik de basis zou leren om uiteindelijk XCORE-instructeur te kunnen worden.” 

Wilskracht

“Toen ik eenmaal begon aan de HOW Academy heb ik wel 100 keer getwijfeld om te stoppen. Je leert tijdens deze opleiding om te cue’en.  Iedere keer als je bij tel 1 was moest je de grond aantikken. Voor mij was dit een ramp. Ik dacht echt dat ik het niet hoorde en bewoog uiteindelijk maar iedere keer mee met de rest van de groep. Na een hele dag oefenen merkte ik gelukkig toch dat ik het door begon te krijgen. Op de tweede opleidingsdag heb ik al een stukje op het podium gepresenteerd. Dit was mijn allereerste keer en ik merkte halverwege het presenteren dat de onzekerheid toesloeg, waardoor mijn stemgeluid steeds zachter werd.  Gelukkig, werd ik door de goede sfeer en positieve woorden gestimuleerd om door te gaan. Dit laatste zetje had ik nodig om na het afronden van de HOW academy te beginnen aan de XCORE-opleiding.”

“Helemaal ready voor de XCORE opleiding”

De XCORE®-opleiding 

De XCORE®-opleiding was ook weer een test voor mijn doorzettingsvermogen. Op een gegeven moment kwam er een punt dat je iedere oefening wel 100 keer moet doen. Dit is natuurlijk niet voor niks… Na 50 keer ben je namelijk al moe, waardoor je vanaf dat punt nog meer en beter op je techniek moet letten. Het was onwijs zwaar, maar ook onwijs leerzaam! 

En dan ben je XCORE-instructeur…

De tijd is echt onwijs snel gegaan. De hele maand september heb ik de HOW Academy en de XCORE-opleiding gevolgd. In oktober heb ik geprobeerd om vlieguren te maken door te shadowen bij andere instructeurs en af en toe mocht ik een nummer presenteren. En vanavond, 3 november, mag ik al mijn eerste gehele les zelfstandig geven. Ik heb daar zo onwijs veel zin in!

Wil jij meer weten over de XCORE-instructeurs opleiding? Klik dan hier.